Het gezelschap

Het gezelschap bestaat uit een groep van 3 artiesten die afgestuurd zijn aan de internationale circus-en theaterschool CAU in Granada. Alhoewel ze niet op hetzelfde moment uit de school kwamen, hebben ze elkaar er teruggevonden om samen leven te blazen in de Compagnie Balancetoi aan het begin van de zomer 2016.

In het begin stonden ze bekend als Bah, Lance-toi! maar deze naam werd al snel veranderd naar Balancetoi.  Maar waarom Balancetoi? Wel, omdat…

… De artiesten zich op de piste smijten

… De koorddanser slingert op een slappe koord

… De porteur zijn vlieger in de lucht gooit

… De jongleurs de kegels zo hoog mogelijk gooien

En wij, wij gooien ons in dit nieuw project! Dit alles om jullie natuurlijk te verwonderen met onwaarschijnlijke acts!

De artiesten

Charlotte

Cha, is de agenda van het gezelschap! Als ze er niet zou zijn om de data vast te zetten voor de repetities, zouden we nog steeds aan het dromen zijn over het spectakel rond een tas koffie. Nichter voor het spectakel, ze twijfelt niet, gedurende, om de hoogte in te gaan. Een beetje naïef is ze een zeer goed publiek… Wat Sara laat geloven dat haar grapjes goed zijn !

Sara

Sara, de kleine exotische noot van het gezelschap, is afkomstig uit Spanje. Ze houdt van menselijk contact en “goede” grapjes. Ze is de “public relation” van de groep. Ze zette haar valiesen neer in Brussel in september 2013 sinds dien heeft noch de regen, nog de grijze lucht haar doen vluchten. Als jullie toevallig in de straten van Brussel rondwandelen is het risico groot dat jullie Sara tegenkomen op haar versierde fiets. 

Valentin

Val, is dé « man » van het gezelschap! Jullie zullen regelmatig hem zijn « dikke » armen zien gebruiken ten bate van de anderen. Het is aan het einde van zijn rechtenstudies dat hij verliefd wordt op het circus en het gaat ontdekken in Spanje en Duitsland. Hij houdt ervan dat alles perfect is (het is waarschijnlijk een beroepsmisvorming)! Maar het is zonder twijfel zijn grote glimlach die jullie zal bijblijven!